Psihoterapie

Meditation and brain health

 

A lucra cu un psihoterapeut înseamnă a te îmbarca într-o experiență de conștientizare, învățare, sprijin și schimbare. Terapia prin conversație constă într-o discuție cu un psihoterapeut desfășurată într-un cadru sigur (un loc și un spațiu special amenajat în acest sens, chiar și virtual), prin construirea unei relații solide și profunde ce are ca scop sprijinirea clientului spre o schimbare acolo unde este nevoie. Mediul propice pentru schimbare este chiar acest spațiu de libertate, deschidere și responsabilitate în care problemele pot fi analizate și înțelese. O astfel de alianță de lucru facilitează stabilirea unui acord asupra obiectivelor drumului terapeutic, cum și unde vrem să ajungem.

Cum te putem ajuta

Cum lucrăm împreună

În munca noastră, aderăm principiilor analizei tranzacționale și terapiei existențialiste, folosim concepte și cunoștințe din neuropsihoterapieneurologie interpersonală și mindfulness; urmărind în egală măsură construirea unei relații bazate pe reciprocitate, responsabilitate, conectare autentică și profund empatică. Este un angajament pe care îl prețuim mult și pe care îl considerăm a fi unul dintre cei mai puternici factori de schimbare pozitivă.

Analiză tranzacțională

Aplicații din neuroștiințe

Terapie existențială

Mindfulness

Ce implică procesul terapeutic

Explorează

propria poveste de viață, descoperă modele proprii de funcționare comportamentală, decizională și de operare la nivel emoțional.

Conștientizează

aici și acum; presupune capacitatea recunoașterii propriilor senzații și sentimente ca răspunsuri la realitatea curentă.

Acceptă

prin exersarea atenției către interior, printr-o mai bună cunoaștere autentică a propriilor abilități, imperfecțiuni, resurse și potențial fără negare, evitare sau cosmetizare interioară.

Construiește siguranța

învață strategii de reglare psiho-emoțională, regăsește sentimentul de siguranță interioară și de încredere în propriul potențial.

Reînvață & pune în practică

identifică modele de funcționare și învață noi obiceiuri; rescrie noi trasee neuronale prin alegere conștientă și responsabilă, în mod repetat și cu încredere.

Autonomie & intimitate

realizează-ți pe deplin potențialul; reactualizează strategiile de răspuns și optează liber și conștient cum îți trăiești viața; interacționează deschis și cu încredere în relații.