Terapie individuală

Despre terapia individuală

Terapia individuală presupune un spațiu de întâlnire între tine și psihoterapeut care facilitează explorarea, cunoașterea și regăsirea interioară. Aici se creează un cadru sigur și confidențial, de suport empatic, fără prejudecăți, cu scopul de a înţelege, de a ajuta și a căuta împreună noi soluţii pentru o viață mai bună sau spre atingerea unui echilibru personal.
Relația terapeutică implică în egală măsură respect și responsabilizare din partea ambelor părți implicate. Fie că este vorba de un impas relațional, de o dilemă personală, de momente sau stări dificile și de nefericire sau de pierdere sau traumă, nevoia de schimbare, acesta este locul în care vei primi ajutor și sprijin, de a te desprinde de trecut pentru a trăi mai mult “aici și acum”, de a fi mai conștient, mai liber și autonom; vei învăța noi modalități de a te conecta la tine, la nevoile și dorințele tale, de a avea relații sănătoase și de a-ți oferi răspunsuri și șansa de schimbare.
Atenția, autenticitatea și empatia sunt extrem de importante în procesul terapeutic. Căci acesta este locul în care emoțiile, gândurile, fanteziile, problemele sau întrebările tale sunt liber exprimate, analizate și înțelese.
Durata terapiei poate varia în funcție de fiecare caz și de nevoile fiecăruia.

Beneficii

  • aprofundarea cunoașterii propriei persoane, te descoperi și te înțelegi pe tine și pe ceilalți;
  • înțelegerea și exprimarea drepturilor și nevoilor tale, respectându-i totodată și pe cei din jurul tău (învățarea unui stil de comunicare asertiv);
  • identificarea, exprimarea și gestionarea emoțiilor;
    conștientizarea și schimbarea comportamentelor și obiceiurilor auto-distructive;
  • dezvoltarea încrederii în propria persoană și obținerea acceptării de sine;
  • învățarea modalităților de adaptare și de a face față stresului, anxietății, tulburărilor de somn;
  • îmbunătățirea relațiilor interpersonale și a dinamicii sociale;
  • conștientizarea și deprinderea autonomiei și intimității în relație cu tine și cu ceilalți.