Olga Udrea
specializată în comunicare și analiză tranzacțională, am fondat Mind Initiative pentru a împărtăși din pasiunea și entuziasmul meu pentru oameni, cunoașterea minții umane, a relațiilor și dinamicilor interumane. Curiozitatea și plăcerea de a explora și înțelege m-au călăuzit spre domenii multiple de învățare și formare. Alumna London School of Economics și The Neuroscience Academy, am îmbinat în formarea mea sistemul român și cel britanic de educație academică împreună cu experiențele multiculturale și din sectorul nonguvernamental. Absolventă de Psihologie și Științe Politice, sunt membră în Asociația Română de Analiză Tranzacțională și International Transactional Analysis Association.
În munca mea, aduc experiența bogată a anilor în care am lucrat în Comunicare și Relații Publice, ader principiilor Analizei tranzacționale și Psihoterapiei existențiale, folosesc concepte și cunoștințe din neuroștiințe, precum și tehnici de mindfulness cu aplicabilitate atât la nivel personal, cât și cel profesional. Urmăresc nevoile celor cu care lucrez, atingerea obiectivelor și, în egală măsură, construirea unei relații bazate pe reciprocitate, responsabilitate, autenticitate și conectare empatică.
În esență, ne vom uita împreună la aspecte importante legate de prezență, scop și echilibru în relația cu tine, cu ceilalți și cu lucrurile care te înconjoară. Este un angajament pe care îl prețuiesc mult și pe care îl consider a fi unul dintre cei mai puternici factori de schimbare pozitivă și atingere a adevăratului potențial.
Îmi place să înțeleg oamenii și complexitatea relațiilor dintre ei, astfel că aduc în activitatea mea profesională abilități și cunoștințe diverse pentru a-i ajuta pe oameni la rândul lor să se cunoască și să se înțeleagă, să accepte și să învețe din dificultățile trecutului, să dobândească autonomie în trăirea propriei vieți și să-și atingă potențialului de dezvoltare și auto-cunoaștere.
Primii pași profesionali i-am făcut în domeniul Relațiilor Publice, dedicându-mi mai mulți ani ajutând companii și branduri în dezvoltarea și implementarea campaniilor de comunicare. A fost un mediu captivant, creativ, competitiv, unde am muncit mult, am trăit intens și am învățat pe măsură, și meserie și despre mine totodată. Echipele în care am lucrat mi-au fost adevărate familii, mi-au oferit modele, provocări și prietenii pe viață.
Încet și sigur s-a conturat schimbarea sub aspectul trăirilor și năzuințelor mele interne, cât și a celor legate de locul și scopul meu profesional; și după vreo opt ani, am părăsit industria comunicării și am pornit într-o nouă călătorie personală și profesională. Toate experiențele, reușitele și lecțiile pe care le-am primit, tot ce am trăit și învățat până la acel moment s-au dovedit a fi un bun fundament pentru formarea și, ulterior, debutul meu în meseria de psiholog și facilitator. Mai degrabă în misiunea mea, căci tot ceea ce fac acum o fac cu mare pasiune și încredere în ceea ce ne construiește pe noi ca oameni. Tot ceea ce sunt astăzi, tot ce știu și pot oferi și celorlalți am construit în timp, cu efort și pasiune, cu ajutorul unor oameni fenomenali care m-au susținut, modelat și inspirat în munca mea.
Cum niciodată o schimbare nu vine singură, tranziția de la comunicare am făcut-o pe drumul consultanței de learning & development. Din poziția de architect de învățare în echipa Learning Society, am fost implicată în dezvoltarea și implementarea de proiecte de dezvoltare de abilități și atingerea de obiective pentru cei din mediul organizațional. Pe acest drum, coaching-ul și psihoterapia și-au făcut apariția în mod firesc. Căci pe lângă soluții și programe, oamenii cu care lucram aveau nevoie și de susținere pentru a-și identifica propriile lor soluții, răspunsuri și resurse pentru a depăși provocările, obstacolele și de a-și atinge obiectivele. Intenția mea este de a-i ajuta pe oameni să-și descopere și să-și construiască propriile povești, acelea pe care și le spun despre cine sunt, despre lumea în care trăiesc și despre ceea ce este posibil pentru ei. Iar împreună cu ei am descoperi că atunci când ne redescoperim curajul, forța, potențialul și dăm libertate viziunii noastre, începem să vedem că posibilul este mai măreț decât ne-am imaginat.
Cred că stimularea învățării, curiozității și creativității, dar și favorizarea dezvoltării abilităților socio-emoționale face societatea noastră să meargă înainte, ne face mai buni, mai înțelepți, mai asumați, mai deschiși spre fericirea noastră și a celorlalți. Este unul din motivele pentru care m-am implicat și continui să mă implic cu mult drag în proiecte sociale și educaționale.
Sunt pasionată de jazz, design și arta contemporană. Când nu sunt alături de clienții mei, citesc sau sunt în training, mă găsiți la munte cu bicicleta sau pe salteaua de yoga. Mai multe despre activitatea mea găsiți aici și îmi puteți scrie mai jos.