Părinte conștient, ediția de toamnă

Alege cine vrei să fii tu ca părinte și astfel alegi ce fel de copil vrei să crești. Când vine vorba de parenting, cine ești este mai important decât ce faci, ce tehnici știi și cât de bine le aplici. Căci în definitiv, toți învățăm să fim în lumea aceasta prin ochii părinților noștri, în oglinda pe care ei ne-o oferă, ei sau alte persoane semnificative din perioada de creștere și dezvoltare.

Unul dintre proiectele mele de suflet este programul Părinte conștient, născut din dorința de a însoți într-o călătorie de explorare pe cei care se gândesc la misiunea lor de părinte, fie că sunt deja părinți, fie că își propun să devină. Intența cu care am pornit acest demers este de a facilita un spațiu de auto-cunoaștere și învățare, pentru a afla cine ești tu în relația cu propriul copil și mai puțin despre a afla cum să îl crești. 

Venirea pe lume a unui copil naște provocări, întrebări, transformări valoroase, uneori chiar angoase, poate deschide un proces de vindecare sau alteori redeschide răni mai vechi. Și așa cum pregătim camera pentru cel sau cea mică, tot așa ne putem pregăti pe noi pentru noul rol, pentru noul noi.

Părinte conștient a ajuns la ediția a doua și sunt recunoscătoare pentru căldura, curiozitatea și autenticitatea pe care am trăit-o alături de prima serie a programului. O echipă de oameni minunați, Alis Anagnostakis, Alecsandra Lițu, Cristina Oțel, Carmen Sidon, Cristina Flueraș, în care mă simt ca într-o adevărată familie, vă vom însoți pe parcursul a 10 module săptămânale a câte 3 ore. Informații din neuroștiințe, psihologia pozitivă, psihologia relațiilor, coaching și psihologia existențială se vor împleti într-un mod interactic și experiențial de explorare a minții și emoțiilor voastre, a relației cu partenerul, a valorilor și misiunii personale.

ketan rajput 345427 unsplash

 

“E un program pentru părinți, dar nu e despre parenting”, scrie sugestiv pe blogul ei Cristina și vă invit să citiți despre această experiență prin ochii participantului aici

Programul durează 10 săptămâni din 26 septembrie până pe 28 noiembrie, iar tematicile urmărite de module sunt:

Modulul 1 – Neuroștiința Emoțiilor

Modulul 2 – Mindfulness – Arta prezenței

Modulul 3 – De ce NU suntem obiectivi – Erori cognitive

Modulul 4 – Valorile și cele 7 etape ale evoluției personale

Modulul 5 – Psihologia pozitivă – potențialul nostru

Modulul 6 – Jocuri psihologice și intimitatea relațională

Modulul 7 – “De ce -ul” tău ca părinte

Modulul 8 – Relația de cuplu – de la basm la realitate

Modulul 9 – Self Coaching

Modulul 10 – Imaginația activă și stabilirea Intențiilor

Ediția din toamna aceasta aduce vine cu o noutate, căci alături de Cristina Fluer, participanții care își vor dori acest lucru, vor putea să se înscrie într-un grup terapeutic opțional pentru a lucra individual provocări particulare familiei lor.

Detaliile complete și agenda le puteți găsi aici

Înscrierile se fac pe mail la olga.udrea@mindinitiative.ro

Vești despre ”Părinte conștient” puteți afla și de pe pagina de Facebook dedicată.

image event photo 1

Părinte conștient, ediția de toamnă