7 obiceiuri pentru un creier sănătos

Un model explicativ al felului în care putem avea grijă de sănătatea creierului nostru și implicit menține un nivel ridicat de wellbeing este cel propus de cercetătoarea australiancă și expert în neuroștiințe, Dr. Sarah McKay. Am avut plăcerea să o am ca mentor în cadrul programului The Neuroscience Academy, cel mai probabil una dintre cele mai faine experiențe de învățare pe care le-am avut în ultima vreme.

Denumirea modelului –  Bottom-Up, Outside-In, Top-Down – aduce în prim plan elementele care influențează sănătatea creierului uman și de care putem ține cont în toate aspectele vieții noastre.

Elementele Bottom-Up sunt factorii determinanți biologici sau fiziologici care includ gene, hormoni, sistemul imunitar, nutriția, exerciții fizice, precum și alte opțiuni ale stilului de viață.

Elementele Outside-In includ factorii sociali și de mediu, factorii stresori, evenimente de viață, educația, circumstanțele actuale și mediul familial.

Elementele Top-Down includ gânduri, emoții, sistemul de mentalități și credințe.

Pornind de la această perspectivă integratoare, iată un set de obiceiuri pe care le poți avea în vedere pentru tine și clienții tăi.

Infografic 7 Obiceiuri pentru un creier sanatos

Recomandările Dr. Sarah McKay via The Neuroscience Academy

Și dacă îți place modelul și vrei să înțelegi mai multe despre propria minte și creier, te poți alătura altor entuziaști din lumea întreagă aici.

7 obiceiuri pentru un creier sănătos