Tu ce faci cu 60 de secunde?

Lumea internetului este mereu fascinantă, nu-i așa? Ce informație nouă apare, ce conexiuni se creează, cum interacționează utilizatorii, ce video mai vezi pe YouTube sau ce live a mai făcut cineva din lista ta de Facebook? Simplu și cuprinzător, iată cum arătă în 2016 un minut pe internet, conform unui infografic realizat de Excelacom.

Peste 700.000 de oameni s-au logat pe Facebook, 70.000 de ore vizionate pe Netflix, 150 milioane de emailuri trimise, 1.389 de călătorii cu Uber-ul, 2,5 milioane de căutări pe Google, 20,8 milioane de mesaje pe WhatsApp….și tot așa. Cum sună toate aceste cifre?

internet minute 2016

What happens in an internet minute in 2016 via  Excelacom

La fiecare minut, descoperim că mâncăm aproximativ 970 de kilogram de Popcorn..da, da, Popcorn, 21.000 de pizze sunt băgate la cuptor, iar Stația Spațială Internațională se va deplasa de 289 mile pe orbita sa în jurul Pământului…nu zicem noi, ci Steve Murrie în Every Minute on Earth: Fun Facts that Happen Every 60 Seconds, în timp ce peste 7.480.000.000 de inimi bat în lumea aceasta (populația globului conform datelor worldometers).

Cum funcționează creierul nostru, de ce avem tendința de a ne minimaliza durerea, care este rolul amigdalei în controlul emoțiilor, cum înțelegem controlul și orientarea, ce este hipocampul, ce este atașamentul sau personalitatea borderline – toate sunt subiecte extrem de cuprinzătoare asupra cărora ne-am putea opri, citi și discuta cu miile de ore.

Astfel de subiecte complexe sunt explicate însă în nu mai mult de 60 de secunde de Matthew Dahlitz, fondatorul și editor-șef The Neuropsychotherapist, într-o serie de filmulete pe care le puteți vedea și voi aici. Cu un backgroud destul de eclectic din punct de vedere profesional – arte, business și servicii pentru sănătate, Matthew a dezvoltat o platformă de educație și informare – The Neuropsychotherapist pentru a încurajara viziunea biopsihosocială asupra lumii în care trăim și relaționăm, viitorul psihoterapiei și sănătății mentale. Împărtășim viziunea aceasta integratoare, ne-a plăcut tare mult ideea și seria de videos ..și le dăm la rândul nostru mai departe.

Dacă vă sună interesant, puteți săpa mai mult după revistă aici.  Și dacă vă mai rămân secunde..atunci, recomandăm..

Tu ce faci cu 60 de secunde?